În ce zone vrea municipalitatea să creeze păduri urbane prin PNRR

0
21

Municipalitatea depune pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) proiectul ”Crearea de păduri urbane în municipiul Bistrița”, în valoare de 1.886.240 lei fără TVA. Apelul de proiecte este deschis până în 31 mai.

Aprobarea depunerii proiectului se află pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local din data de luni 20 mai.

Suprafețele propuse pentru a fi împădurite în cadrul investiției ”Crearea de păduri urbane în municipiul Bistrița” însumează 40.000 mp:

• Drumul Cetății – centura orașului (taluz aferent capelă și zona limitrofă cimitirului), 1.068 mp
  • Sărata – Parc Industrial (teren degradat afectat de alunecări de teren), 13.708 mp
  • Zona limitrofă Parcului dendrologic din Unirea, 25.224 mp

Se dorește: combaterea eroziunii prin regularizarea scurgerii apelor din precipitații și îmbunătățirea solului asigurată de vegetația arboricolă; îmbunătăţirea calității aerului, reducerea zgomotului şi îmbunătăţirea biodiversității, efecte ale pădurii urbane; beneficii multiple date de pădurea urbană realizată prin plantarea arborilor nativi (din regiune) care sunt deja adaptați la climă, necesită mult mai puțină întreținere decât multe alte specii neindigene; conservarea biodiversității – arborii  nativi vor crea un mediu primitor pentru fauna indigenă, păsări și insecte.

Terenurile propuse pentru împăduriri, care îndeplinesc condițiile de eligibilitate, sunt amplasate în diferite zone, afectate fie de trafic intens și implicit cu poluare, fie sunt zone care vor cunoaște în viitor o puternică industrializare, respectiv urbanizare sau sunt terenuri afectate de eroziune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.