Primăria Bistrița face pași înainte pentru realizarea Parcului de specializare inteligentă de la Viișoara

0
23

Municipalitatea a cerut APM Bistrița-Năsăud acordul de mediu pentru construirea Industrianova Hub, un parc de specializare inteligentă pentru mici afaceri. Investiția, evaluată în această etapă la 14,1 mil. lei, va fi realizată pe un teren de 4 ha, în Viișoara.

Noul parc industrial va pune la dispoziția antreprenorilor parcele de teren viabilizate, dar și o clădire centrală (peste 1200 mp) – incubator de afaceri – pe 2 niveluri, unde vor funcționa birouri administrative, ateliere pentru mentorat, laboratoare, săli de conferințe etc.

Accesul în parc se va realiza în mod direct din drumul de acces Strada Speranței, cu legătură în drumul național, iar construcția va dura 36 de luni.

“În conformitate cu obiectivele Strategiei de dezvoltare locală a municipiului Bistrița, se impune creșterea conectivității și atractivității municipiul Bistrița pentru investitorii, care să realizeze activități inovative și cu valoare adăugată ridicată (…) Având în vedere măsurile de sprijin oferite rezidenților, se poate preciza faptul că instalarea într-un parc de specializare inteligentă reprezintă cea mai bună variantă pentru investitorii aflați la începutul activității, și nu numai. Acest lucru se datorează în principal chiriilor mai mici pentru terenuri, procedurilor administrative simplificate sau a stimulentelor și a ajutoarelor oferite” – arată Primăria în proiectul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.