Proiectul aquapark-ului din zona Mecanica, depus pentru finanțare europeană

0
27

Municipalitatea a depus, în vederea obținerii de fonduri europene, proiectul care vizează construirea unui complex de agrement pe str. Poligonului nr. 26, în zona fostei baze Mecanica din Bistrița.

”Am depus în data de 27 mai, pentru finanțare europeană, proiectul aquapark-ului bistrițean ce va fi construit, pe o suprafață de 35.000 mp, în zona fostei baze Mecanica”, spune primarul Ioan Turc.


Valoarea obiectivului de investiții se ridică la 125.438.159,78 lei (circa 25,2 milioane euro). Proiectul își propune să crească și să diversifice oferta în rândul turiștilor, prin oferirea unei game largi de servicii de agrement și relaxare.

Lucrările vizează: demolarea construcțiilor existente, construirea unor clădiri încadrate în categoria clădirilor verzi, realizarea de infrastructuri turistice, refacerea zonelor înierbate, plantarea de arbori și arbuști, alei pietonale din materiale ecologice, sistem de iluminat smart și ecologic, utilizarea de soluții verzi pentru utilitățile publice, sisteme de supraveghere video, soluții de acces la internet, amenajarea zonei cu mobilier urban ”smart”, din materiale naturale, pentru recreere și relaxare, accesibilitatea persoanelor cu dizabilități, obiecte / lucrări de artă urbană care să confere specificitate și originalitate zonei amenajate.

Se doresc următoarele infrastructuri turistice: Ștrand pentru sezonul de vară – plajă amenajată, șezlonguri și umbrele pentru relaxare, bazine pentru înot și tobogane cu apă. Zona bazinelor va include: Lazy River (râu apă lină cu poduri), adâncime: 90 cm; Baby Lagoon (loc de joacă cu apă pentru copii), adâncime: 40 cm; Relax Pool (bazin de înot şi relaxare), adâncime: 120 cm; Splash Pool, adâncime: 180 cm. Zona toboganelor va include: Twister; Space bowl; Black hole; Rafting; Kamikaze, cu o capacitate maximă de 300 locuri / Bazin acoperit – funcțional 12 luni pe an / Construcţie de tip S+P+1E pe 8.000 mp, care dispune de: Bazin de înot 25 m x 50 m, adâncime 2,10 m; vestiare; cabinet medical; saună; sală de forţă; 200 şezlonguri; restaurant, bar, terasă / Trei terenuri de tenis, un teren de baschet, două terenuri de minifotbal.

Alte facilități: locuri de joacă pentru copii; 300 locuri pentru parcare; piste pentru biciclete și role; zona pentru spectacole; alte amenajări exterioare (spații de parcare, stații de încărcare mașini electrice, zone de spații verzi și platforme dalate în zonele de acces la diferitele funcțiuni, o zonă de joacă pentru copii, zonă pentru biciclete și role, platformă betonată pentru organizarea diferitelor evenimente, târguri și spectacole).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.